Iran: Maryam en Marzieh zijn vrijgesproken

Maryam Rostampour en Marzieh Amirizadeh zijn vrijgesproken van alle aanklachten tegen hen. Een enorm dankpunt, maar tegelijkertijd blijft gebed nodig. Het is voor de twee Iraanse vrouwen te gevaarlijk om in Iran te blijven. Ze zijn afgelopen weekend het land uit gevlucht.

In ons gebedsnieuws vroegen we regelmatig aandacht voor Maryam en Marzieh. Deze twee ex-moslims zaten vorig jaar 259 dagen gevangen, omdat ze het christendom zouden hebben verspreid en de islam de rug toe hebben gekeerd. Na hun vrijlating liep de rechtszaak nog gewoon door. Inmiddels heeft de rechter hen vrijgesproken. Waarom de vrouwen zo plotseling zijn vrijgesproken, is nog niet duidelijk.

Vanwege bedreigingen hebben Maryam en Marzieh besloten het land te verlaten.

Bron: Middle East Concern

Dank God voor de vrijlating van Maryam en Marzieh. Dank Hem dat Hij de vrouwen bewaard en beschermd heeft in deze moeilijke tijd.

Wilt u ook blijven bidden voor de vrouwen? Van de ene op de andere dag worden ze gedwongen hun leven in een ander land voort te zetten. Bid om kracht om te wennen aan een nieuwe omgeving. Vraag God of Hij de vrouwen duidelijk maakt welke stappen ze moeten ondernemen.

Bid ook voor de gezondheid van Maryam en Marzieh. In de gevangenis zijn de twee ernstig verzwakt. Het herstel gaat moeizaam.