Marokko: Opnieuw christenen het land uitgezet

Zonder pardon zijn ze Marokko uitgezet. In twee weken tijd werden 26 buitenlandse christenen gedwongen het land te verlaten. Marokko voert de druk op gelovigen steeds verder op, zowel op buitenlandse als op Marokkaanse christenen.

Begin maart vroegen we uw gebed voor Nederlandse medewerkers van christelijk weeshuis Village of Hope in Marokko. De Nederlanders moesten halsoverkop de kinderen achterlaten en het land uit. Sindsdien zijn meer dan 100 christenen het land uitgezet. Volgens de Marokkaanse wet kunnen buitenlanders die langer dan tien jaar in het land zijn, alleen worden uitgezet als ze een misdaad hebben begaan. Ze hebben 48 uur om de uitzetting aan te vechten. Volgens bronnen zijn de autoriteiten voornamelijk in het weekend druk met uitzettingen voorbereiden en uitvoeren, omdat dan de rechtbanken gesloten zijn.

Ook inheemse christenen ontkomen niet aan de activiteiten van de Marokkaanse autoriteiten om het christendom in het land in te perken. De afgelopen tijd werden ten minste twee christenen mishandeld en verschillende gelovigen werden opgepakt en meegenomen naar het politiebureau om verhoord te worden.

Wilt u bidden voor de Kerk in Marokko? Het uitzetten van de buitenlandse christenen en de acties tegen Marokkaanse gelovigen brengen grote onrust en zorgen voor de toekomst met zich mee.

Bid ook voor de christenen die het land zijn uitgezet. Sommigen zijn direct naar het vliegveld gebracht door de Marokkaanse autoriteiten, zonder afscheid te kunnen nemen en zonder voorbereidingen te kunnen treffen voor het vertrek van hun eigen gezin.