Algerije: Geheime gelovigen voor moeilijke keuzes

De levens van Said, Omar, Djamel en Zohra uit Algerije veranderden drastisch nadat ze via satelliettelevisie een christelijk televisieprogramma zagen. Ze besloten een volgeling van Christus te worden. Die keuze heeft voor elk van hen grote gevolgen. Daarom vragen we gebed voor hen.

Said kreeg problemen op zijn werk toen zijn baas erachter kwam dat hij interesse toonde in het christelijk geloof. Zijn werkgever seinde de politie in toen hij erachter kwam dat Said een christelijk pamflet las. Nog diezelfde avond vielen agenten Saids huis binnen. Ze vonden cd’s met christelijke muziek, dvd’s en een nieuwe-testament. Voor zijn baas was het overduidelijk dat Said christen was geworden. Said werd ontslagen.

Omar, Djamel en Zohra kregen problemen in hun gezinnen toen hun familieleden erachter kwamen dat ze christen waren geworden. De vrouw van Djamel vroeg een scheiding aan en de echtgenoot van Zohra stelde haar voor de keuze: mij of Christus. “Ik kon mijn geloof niet verloochenen. Nu wil mijn man van me scheiden. Ik maak me zorgen over mijn kinderen. Meestal worden zij aan de vader toegewezen.”

Bij Omar werd de imam erbij gehaald. “Ik had 24 uur om terug te keren naar de islam, anders zouden ze mijn vrouw en kind afpakken. Ik heb het niet gedaan. Het is moeilijk, maar ik weet dat God mij bijstaat.”

Bid voor Algerijnse geheime gelovigen, zoals Said, Omar, Djamel en Zohra. Bid dat ze in deze moeilijke periode van scheiding en werkloosheid vasthouden aan hun overtuiging voor Christus.

Bid voor verzoening tussen Said, Omar, Zohra, Djamel en hun families. Bid voor mogelijkheden om met elkaar te praten over wat er is gebeurd.

Bid ook voor de makers van christelijke televisieprogramma’s. Bid dat zij hun werk kunnen blijven doen, zodat het Evangelie in Algerije wordt verspreid.