Talibanland: Madiha is op de vlucht

Madiha had getrouwd kunnen zijn, een gezin kunnen hebben, een leven kunnen leiden zoals zoveel mensen in haar land. Volgens het ritme en de regels van de islam in Afghanistan en Pakistan. Madiha koos iets anders. Zij besloot een volgeling van Christus te worden. Die keuze zorgt ervoor dat Madiha nu op de vlucht is.

Madiha werd opgevoed in een gezin met een islamitische vader en een christelijke moeder. De vader wilde niets van het christelijk geloof weten, maar de kinderen kregen de liefde voor Christus van hun moeder mee. Als hij thuis was, lieten Madiha’s moeder en de kinderen niets los. “Het geloof verbergen werd een levensstijl”, zegt Madiha.

Toen Madiha ouder werd, waren haar moeder en zij voortdurend bang dat Madiha zou worden uitgehuwelijkt. Toen ze op een dag op de bruiloft van een neef was, bleek dat hij die dag niet de enige zou zijn die zou trouwen. Ook Madiha’s huwelijk, met een moslimman, werd aangekondigd. Daarop sloeg Madiha met haar moeder en een aantal broers en zussen op de vlucht. Inmiddels zijn ze verschillende keren verhuisd. De angst om ontdekt te worden, is groot. Eén zusje kon de druk niet aan en is naar haar vader teruggegaan.

Bid voor Madiha, haar moeder, broers en zussen. Bid dat God voorziet in een uitkomst in hun situatie. Bid dat Hij hen ingeeft wat ze moeten doen en wie ze kunnen vertrouwen.

Bid ook voor de vader van Madiha en het zusje dat naar hem is teruggekeerd. Bid dat ze niet langer afwijzend zullen staan, maar op zoek zullen gaan naar wat Madiha gelooft.

Wilt u ook bidden voor andere christenen in ‘Talibanland’: Afghanistan en Pakistan? Veel christenen bevinden zich momenteel, net als Madiha, in een zeer gespannen situatie.

P.S. Het hele verhaal van Madiha leest u op de website van Open Doors.