Nieuwe golf van angst onder Pakistaanse christenen

Verschillende ernstige incidenten hebben de christenen in Pakistan in de afgelopen dagen opgeschrikt.

Op 19 juli werden twee christelijke broers, Rashid (32) en Sajid (27), vermoord toen ze onder politiebegeleiding een rechtbank in Faislabad verlieten waar ze terecht stonden vanwege onterechte beschuldiging van lastering van de koran.

In het zuidelijk gelegen Karachi werd op op 13 juli Magdalene Ashraf (22), een christelijke studente geneeskunde, het slachtoffer van een poging tot verkrachting door een islamitische arts. Toen ze wilde ontsnappen, viel ze uit een raam en raakte ernstig gewond.

In Lahore moesten op 5 juli Yousaf Masih en zijn vrouw en kinderen onderduiken nadat een menigte woedende moslims zich had verzameld om hen aan te vallen. Ook Yousaf en zijn gezin worden beschuldigd van blasfemie.

Bid om troost voor de getroffen families.

Bid om bescherming van de christenen in Pakistan en om rust en vrede in hun hart.

Bid voor de partnerorganisaties van SDOK in Pakistan die steun geven aan de getroffenen en oproepen tot vergevingsgezindheid.