Pakistan: Christenen leven onder hoogspanning

Arts gooit christelijke studente uit het raam, vijf christenen gedood, christen gevangengezet om godslastering. Het zijn ‘zomaar’ een paar koppen met het nieuws uit Pakistan. We vragen dit keer niet uw gebed voor een specifieke geheime gelovige, maar voor alle Pakistaanse christenen en hun land.

Christenen in Pakistan leven momenteel onder hoogspanning. Bedreigingen, geweld en seksueel misbruik lijken aan de orde van de dag. Extremisten slaan toe, zoals twee weken geleden. Toen werden een voorganger en vier kerkleden doodgeschoten bij het verlaten van de kerk.

Ook vanuit de maatschappij is er continue druk. Christenen worden niet gelijkwaardig en soms ronduit beestachtig behandeld. Zo werd de christelijke studente verpleegkunde Magdalene Ashraf verkracht door haar begeleidend arts en vervolgens uit het raam gegooid. Ze overleefde ternauwernood.

Bid voor bescherming van christenen in Pakistan. Bid dat ze zich geborgen weten in God en hun kracht in Hem zoeken.

Bid voor de nabestaanden van de vijf christenen die bij hun kerk werden vermoord. Bid ook voor de christelijke studente Magdalene Ashraf. Zij is nog herstellende van de verwondingen die ze opliep door de val uit het raam.

Bid ook voor het land Pakistan. Het land werd afgelopen week zwaar getroffen door overstromingen. Bid voor de Pakistanen die hierdoor alles kwijt zijn geraakt of dierbaren hebben verloren.