Pakistan: Kerkleiders vragen om gebed voor christenen

Kerkleiders in Pakistan vragen uitdrukkelijk om gebed voor christenen die zijn getroffen door de overstromingen in het land. Vele duizenden Pakistaanse christenen zijn dakloos geworden en hebben alles verloren.

Ze bezaten al zo weinig. Christenen behoren tot de onderste laag van de bevolking. Discriminatie, bedreiging en geweld tegen christenen zijn in Pakistan aan de orde van de dag. Met de watersnoodramp erbij overheersen grote wanhoop en vrees voor de toekomst.

Het dodenaantal stijgt, er is grote zorg over de uitbraak van ziektes en er worden meer overstromingen verwacht. Christenen zijn nergens veilig. Ze worden opgevangen in moskeeën. Daar kunnen ze een makkelijke prooi worden van de Taliban en andere extremisten. Christenen kunnen onder druk worden gezet om moslim te worden.

Bid voor de slachtoffers van de overstromingen. Bid voor troost en kracht om vol te houden in deze moeilijke situatie.
Bid in het bijzonder voor bescherming van de christenen. Bid dat zij niet achtergesteld worden, maar de hulp krijgen die ze nodig hebben.
Bid ook voor de hulpverlening, die maar moeizaam op gang komt. Sommige gebieden zijn compleet afgesneden van de buitenwereld. Wilt u bidden dat de werkers veilig hulp kunnen bieden en wilt u bidden dat de hulp op de juiste plek terechtkomt?