Palestijnse gebieden: Christenen bedreigd die openlijk uitkomen voor hun geloof

Verschillende christenen op de Westelijke Jordaanoever zijn bedreigd door extremistische moslims, omdat ze openlijk voor hun geloof uitkomen. Zo kreeg een werkgever een e-mail waarin hij werd opgeroepen zijn christelijke werknemer te ontslaan en een voorganger werd gewaarschuwd dat hij geen contact meer mocht hebben met moslims. Twee andere christenen ontvingen soortgelijke bedreigingen.

In de e-mail wordt verwezen naar de moord op Rami Ayyad. De beheerder van de enige christelijke boekhandel in de Gazastrook werd in 2007 doodgeschoten. De moord op Rami zorgde toen voor veel angst onder de christelijke bevolking in de Palestijnse gebieden.

De bedreigingen van christenen op de Westelijke Jordaanoever veroorzaken ook nu onrust. Zo zijn al verschillende gezinnen uit de kerk van de bedreigde voorganger vertrokken, uit angst zelf slachtoffer te worden.

Bid om wijsheid voor de voorganger, de werkgever en zijn werknemer. Bid dat de dreigementen stoppen.

Wilt u ook bidden voor de andere christenen die zijn bedreigd? Dat God hen nabij is en beschermt.

Bid ook voor de overige christelijke bevolking in de Palestijnse gebieden dat ze rust mogen krijgen en op God blijven vertrouwen.