Egypte: Christenen gedood bij bomaanslag kerk

Een bomaanslag heeft op 1 januari aan 23 kerkgangers in de Egyptische stad Alexandrië het leven gekost. Ruim honderd mensen raakten gewond. De aanslag werd vermoedelijk gepleegd door een zelfmoordterrorist.

De bom ging af toen de christenen de kerk verlieten na de dienst op nieuwjaarsmorgen. Het gevolg hiervan was een chaotisch tafereel waarbij lichaamsdelen bezaaid lagen op de grond. Verschillende christenen overleden vrijwel meteen en het verdriet onder de christenen in de stad Alexandrië is groot. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Na de bomaanslag was het onrustig tussen moslims en christenen. De christenen zijn bang voor geweld tijdens de viering van het koptische kerstfeest op 7 januari.

Bid voor de nabestaanden van de christenen die zijn omgekomen. Bid dat zij vergevingsgezind zijn en hun ogen op de Grote Trooster gericht houden.

Bid dat de gewonden van de aanslag snel herstellen en dat zij deze traumatische gebeurtenis een plekje in hun leven kunnen geven.

Bid dat er geen verdere escalaties en geweldsuitbarstingen zijn tussen moslims en christenen, en dat het kerstfeest in de koptische kerken in alle rust gevierd kan worden.