Opnieuw geweld in Nigeria

Sinds de bloedige confrontaties tussen moslims en christenen rond de kerstdagen is het onrustig gebleven in ‘Plateau State’, in centraal Nigeria. Bij een aanval op het christelijke dorp Wereng werden in de afgelopen week tenminste dertien mensen vermoord, voornamelijk vrouwen en kinderen. En in het weekend ervoor vielen meerdere doden tijdens rellen op straat.
De provinciehoofdstad Jos wordt omschreven als een spookstad; burgers blijven in hun huizen uit angst voor nieuw geweld en scholen en winkels blijven dicht.

Bid voor een vreedzame oplossing van het conflict in Nigeria.

Bid dat christenen zich niet laden leiden door gevoelens van wraak, maar op een bijbelse manier reageren op het geweld.

Via het medische hulpprogramma van SDOK en haar zusterorganisaties wordt medische hulp gegeven aan (onder andere) Nigerianen die het slachtoffer zijn geworden van geweld tegen christenen. Bekijk een video over dit hulpprogramma.