Somalië: Moslimextremisten doden Asha Mberwa

Een dag eerder hadden ze haar ontvoerd, de christelijke Asha Mberwa uit Somalië. Maar leden van de islamitische extremistische beweging al-Shabaab lieten haar niet in leven. Ze sleurden Asha een dag na haar ontvoering de straat op en sneden haar keel door. Een gruwelijke moord op een christelijke vrouw, die een man en vier kinderen achterlaat.

Asha was al eerder bedreigd door extremisten van al-Shabaab, omdat ze christen was. Samen met haar man Abdinazir Mohammed Hassan had ze plannen gemaakt om te vluchten. Een familielid van Asha vertelt: “Een dag voordat ze werd ontvoerd zei Asha over de telefoon tegen mij dat ze erg bang was en wilde vluchten.”

Waarschijnlijk heeft al-Shabaab het telefoongesprek afgeluisterd, want de volgende dag werd Asha meegenomen uit haar huis. Abdinazir is na de moord op zijn vrouw gevlucht. De kinderen zijn bij iemand anders ondergebracht.

Bid voor Abdinazir Mohammed Hassan en zijn vier kinderen, dat ze op een veilige plek zijn waar ze in alle rust kunnen rouwen om Asha.

Bid ook voor de andere familieleden van het gezin van Abdinazir en Asha. Bid dat zij troost en kracht ontvangen van God om het verlies van Asha te verwerken.

Bid voor de andere christenen in Somalië. De angst voor al-Shabaab is erg groot, en veel christenen zijn bang dat zij op een dag aan de beurt zijn om ontvoerd of vermoord te worden.