Meer vervolging in Vietnam

Vanuit Vietnam komen berichten die erop duiden dat vervolging van christenen steeds feller wordt. Kerkleiders worden op veel manieren tegengewerkt, zwartgemaakt, mishandeld en gevangengezet. In december 2010 kon u lezen over voorganger Quang, die gearresteerd en mishandeld werd, terwijl ondertussen zijn bijbelschool verwoest werd. Een andere voorganger, Luu Huy, stond zo onder druk, dat hij geen andere keus had dan het land te ontvluchten.

Luu Huy: “Ik werd constant door de politie in de gaten gehouden. Ze bedreigden mij en mijn familie. Ze hebben geprobeerd de kerk te verwoesten en ze hebben gezorgd voor verdeeldheid in de gemeente. Ik werd openlijk belasterd en beschuldigd van erge dingen. De vervolging is nu zo erg geworden, dat mijn gezin en ik niet langer in Vietnam kunnen leven. Daarom zijn we naar Bangkok gevlucht, in de hoop daar als vluchtelingen met Gods hulp een nieuw bestaan op te kunnen bouwen.”

Bid voor Luu Huy en andere Vietnamese christenen.