Oezbekistan: Dank voor de vrijlating van Dmitri Sjestakov

Exact vier jaar na zijn arrestatie tijdens een kerkdienst die hij leidde, is voorganger Dmitri Sjestakov uit Oezbekistan vrijgelaten. Hij werd in 2007 veroordeeld voor ‘illegale religieuze activiteiten’. Hij bracht eerst een tijd in een gevangenis door, waarna hij werd overgebracht naar een werkkamp, 800 kilometer bij zijn gezin vandaan.

“Ik wil alle christenen bedanken die voor me hebben gebeden en aan me hebben gedacht toen ik gevangen zat”, zei Dmitri na zijn vrijlating tegen een medewerker van Open Doors. Het was een emotioneel weerzien met zijn vrouw en dochters, die hem maar een paar keer per jaar konden opzoeken tijdens het uitzitten van zijn straf.

Dmitri wil zijn werk als voorganger voortzetten, al weet hij dat dit lastig zal worden. Hij moet zich op bepaalde momenten bij de politie melden en mag bijvoorbeeld niet verhuizen met zijn gezin. “Ik weet dat ik streng in de gaten zal worden gehouden”, zegt Dmitri. “Maar ik ben voorganger en wil God dienen, alleen zal ik de juiste weg moeten vinden om dat in Oezbekistan te kunnen doen.”

Dank God voor de vrijlating van Dmitri. Dank dat zijn vrijlating zonder problemen is verlopen.

Wilt u ook bidden voor een goede verwerking van zijn tijd in de gevangenis? Dmitri kon in verband met zijn eigen veiligheid en de angst om opnieuw opgepakt te worden, nog weinig zeggen over wat hem in die vier jaar is overkomen. Bid ook voor Dmitri’s gezondheid. Hij heeft hartproblemen, last van zijn lever en een hoge bloeddruk.

Bid alstublieft ook voor Dmitri’s werk als voorganger. Bid voor wijsheid voor hem en zijn gezin.


PS. Meer over Dmitri’s vrijlating leest u op de website van Open Doors.