Onrust en onzekerheid in Egypte

De onrust in Egypte en de betogingen tegen president Mubarak hebben al vele levens gekost, melden de nieuwsdiensten. De nieuwsberichten worden ook door SDOK op de voet gevolgd. Egypte is één van de meer dan vijftig landen waar christenen vervolgd worden. Hoewel de huidige onlusten niet direct te maken hebben met vervolging, zijn er wel zorgen over de situatie van christenen in Egypte.

De vraag is wie er straks aan de macht is in het land en wat dat betekent voor de vrijheid en veiligheid van de christenen. Verder meldde een contactpersoon in Egypte dat onder de vele gevangenen die ontsnapt zijn uit de Al-Fayyoum gevangenis en nu ook rondlopen in Caïro, zich veel extremistische moslims bevinden die een gevaar kunnen opleveren voor bepaalde christenen. De contactpersoon vraagt specifiek om gebed voor deze christenen.

Bid dat de rust in Egypte snel zal weerkeren en dat er niet nog meer levens verloren zullen gaan.

Bid dat veranderingen in het land de veiligheid van christenen niet negatief zullen beinvloeden.

Bid om Gods bescherming voor de christenen in Caïro en andere steden.