Afghanistan: Gevangen Said Musa schrijft brieven vol hoop

De schrijnende situatie van Afghaanse ex-moslim Said Musa (46) was afgelopen week even voorpaginanieuws in de Nederlandse kranten. In de Tweede Kamer werden vragen gesteld over de mogelijke doodstraf van Said. De Afghaanse regering heeft deze berichten ontkend. Said zit al ruim acht maanden gevangen in Afghanistan. Hij werd op 31 mei 2010 opgepakt. Zijn misdaad? Zijn geloof in Jezus Christus.

In de gevangenis bedreigen en martelen de bewakers en medegevangenen hem. “Ik ben als een schaap onder woeste wolven” schrijft hij in een van zijn brieven vanuit zijn cel. Tijdens zijn gevangenschap werd hij gedwongen om op televisie zijn geloof af te zweren. Toch blijft hij in de gevangenis vertellen over Jezus Christus.

Nu Said gevangen zit, kan hij alleen maar communiceren met zijn gezin via brieven. Hij schrijft ook brieven naar de internationale gemeenschap en de kerken wereldwijd. Hierin bemoedigt hij de Kerk om veel vrucht te dragen en getuigt Said dat hij zijn enige hoop vindt in Jezus Christus. “De Heer is het Licht van de wereld. Hij leeft en is niet dood. Hij is de Rechter over de levenden en de doden.” Said verwacht de hulp van God en roept op om te blijven bidden voor gerechtigheid.

Bid dat Said zijn hoop op Jezus Christus blijft stellen en daarin niet beschaamd wordt.

Bid voor zijn vrouw en zes kinderen die hun man en vader moeten missen.

Bid dat de Afghaanse regering Said recht doet en dat hij vrijgelaten wordt.