Egypte: ‘De vier muren van Dina’

We vragen uw gebed voor de Egyptische christenen Maher en zijn dochter Dina. Beiden zijn vanuit de islam overgegaan tot het christelijk geloof en worden ernstig bedreigd door hun familie. De overheid weigert hun overgang vanuit de moslim te erkennen en heeft hun paspoorten afgenomen.

De EO zond onlangs een indrukwekkende documentaire uit waarin een blik in het leven van Dina en Maher geworpen wordt. Een leven van zorg en frustratie, maar ook van vertrouwen op hun Hemelse Vader. Bekijk hier de documentaire ‘De vier muren van Dina’.

Bid om bescherming en standvastigheid voor Dina en Maher.

Bid om een zegen op het werk van lokale partners van SDOK die steun geven aan Dina en Maher en andere moslims die tot geloof gekomen zijn.

Bid dat de huidige politieke ontwikkelingen in Egypte leiden tot meer vrijheid voor christenen.