Het rommelt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten

Wij vragen u deze week om gebed voor de landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Regeringen vallen en revoluties breken los. De bevolking gaat massaal de straat op om te protesteren. Wat in Tunesië begon verspreidt zich over Egypte, Libië, Bahrein, Jemen, Iran en Marokko.

De christenen in deze landen hadden het ook voor de onrusten vaak erg moeilijk. Je godsdienst aanpassen op je paspoort is in Egypte een onbegonnen zaak. In Tunesië is Kerk niet vrij in haar doen en laten. De overheid in Jemen laat niet toe dat moslims christen worden.

Het blijft spannend hoe de situatie zich komende tijd ontwikkelt. Welke partijen staan op om regeringen te vormen? Nog een belangrijkere vraag is of christenen meer vrijheden zullen krijgen. Bidt u met de Kerk mee?

Bid voor de landen waar het momenteel heel onrustig is, zoals Libië. Bid dat de overheersers aftreden en de rust terugkeert.

Bid voor de christenen in deze landen. Zij hopen en bidden op een veiligere toekomst waarin ze openlijk hun geloof in Jezus Christus kunnen belijden.

Bid dat het overgangsproces naar een nieuwe regering, bijvoorbeeld in Egypte, voorspoedig verloopt. Bid om wijsheid, inzicht en vertrouwen.