Pakistan: Enige christelijke minister vermoord

De enige christelijke minister in Pakistan is vermoord door moslimextremisten. Minister Shahbaz Bhatti van minderheden werd woensdag op klaarlichte dag doodgeschoten door gemaskerde mannen. Na de aanslag zijn de daders gevlucht. Waarschijnlijk schoten ze Shahbaz dood omdat hij openlijk liet weten tegen de wet op godslastering te zijn die Pakistan heeft. Deze wet stelt het beledigen van de islam strafbaar.

Oprichter Anne van der Bijl van Open Doors had goed contact met Shahbaz. “Ik ben diep geschokt”, zegt Anne. “We zijn een mens kwijt maar niet de hoop. God is nog steeds in Pakistan. Hij bouwt daar aan Zijn Kerk en Hij zal het werk voltooien, zoals de Bijbel belooft.”

De moord op Shahbaz volgt na de dood op de Pakistaanse gouverneur Salman Taseer van de provincie Punjab. Beiden mannen vroegen openlijk aandacht voor de zaak van Asia Bibi en pleitten voor vrijspraak. Asia is ter dood veroordeeld omdat ze de profeet Mohammed beledigd zou hebben.

Bid om rust en troost voor de nabestaanden van Shahbaz Bhatti. Bid dat God hen mag sterken en dat ze de kracht krijgen om dit verlies te verwerken.

Bid voor de christelijke gemeenschap in Pakistan. Met de dood van Shahbaz verliezen zij opnieuw iemand die zich inzet voor hun situatie. Bid om bemoediging en liefde onderling, zodat ze de vervolging kunnen dragen.

Bid voor Asia Bibi die nog steeds gevangen zit in een dodencel. Bid om moed en volharding in afwachting van haar proces.

PS. Dit weekend bidden duizenden jongeren over de hele wereld voor Pakistan en andere vervolgde christenen tijdens Shockwave. Bidt u mee?