30.000 Bijbels in beslag genomen in Maleisië

Opnieuw zijn in Maleisië Bijbels in beslag genomen. 30.000 exemplaren van het Nieuwe Testament met de Psalmen en Spreuken werden tegengehouden in de haven van Kuching. Maleisische christenen zijn verontwaardigd, want het verbod op de invoer van Bijbels is niet meer geldig.

In 2009 werd het voor niet-moslims bij de wet verboden om hun God ‘Allah’ te noemen (christenen gebruiken dezelfde naam voor ‘God’ als moslims). De regering verbood daarop de invoer van christelijke boeken waarin het woord ‘Allah’ stond, zoals de Bijbel in het Maleis. Eind 2009 maakte een rechtbank een einde aan deze wet. Toch maakt de regering zich er blijkbaar hard voor om te voorkomen dat Maleisische christenen Bijbels kunnen lezen. Ook een eerdere in beslag genomen zending van 5.000 Bijbels is namelijk nog steeds niet vrijgegeven.

Christenen in Maleisië verlangen ernaar om een Bijbel in hun eigen taal te kunnen lezen. Bid dat dit mogelijk wordt, doordat de Bijbels snel vrijgegeven zullen worden.