Irak: Getraumatiseerde christenen krijgen hulp

We vragen deze week uw gebed voor christenen die traumazorg krijgen in Irak. Vandaag begint er een sessie traumaverwerking voor christenen die door het geweld van de afgelopen tijd veel ellende en verdriet hebben meegemaakt.

Bomaanslagen, gerichte aanvallen op christenen en een gijzelingsdrama in een kerk in Bagdad; christenen in Irak hebben het al jaren zwaar te verduren, maar de laatste tijd lijkt de vervolging heviger dan ooit. Irak is op de Ranglijst Christenvervolging 2011 ook het land dat de sterkste stijging kende, van plek 17 naar 8. Steeds meer christenen verlaten het land.

Speciaal opgeleide traumacounselors van Open Doors helpen de christenen in verschillende werkvormen hun verhaal te vertellen, hun verdriet en zorgen te uiten om zo een begin te maken met het verwerken van hun trauma. Uw gebed voor deze christenen is enorm gewenst.

Wilt u bidden voor de christenen die vanaf vandaag traumazorg krijgen? Bid dat God hen bijstaat in het genezingsproces van hun geestelijke wonden.

Bid ook voor de medewerkers die de christenen helpen bij het verwerken van hun trauma. Bid dat God hen inspireert en wijsheid geeft om de getraumatiseerde gelovigen op een juiste manier bij te staan.

Wilt u ook bidden voor het land Irak? Bid dat het geweld tegen christenen stopt en dat Gods Kerk in Irak zal blijven bestaan.

PS. De komende dagen kunt u via Twitter actuele gebedspunten volgen over de traumazorg die wordt gegeven aan christenen in Irak.