Libië: Een bijzondere ontmoeting in de woestijn

In Libië is het oorlog. De strijders van kolonel Muammar Gaddafi proberen met man en macht de Verenigde Naties het land weer uit te werken. Voor de Libiërs is het zwaar. Inwoners uit de grote steden proberen een veilige plek te zoeken. Sommigen vluchten naar de woestijn, zoals geheime gelovige Samy, en ook John, een buitenlandse werker in Libië. Ten tijde van alle onrust maakte John in de woestijn iets heel bijzonders mee.

“We reisden per jeep van de ene plek naar de andere om een veilig heenkomen te zoeken. We zouden Samy, een lokale gids, ontmoeten die ons naar een volgende plek zou brengen. Toen wij hem begroetten, opende hij de deur van de auto. Ik dacht dat ik christelijke muziek hoorde, maar dat kon ik niet geloven.” Maar tijdens de rit blijkt dat John het wél goed hoort. Een bijzondere autorit, als je bedenkt dat de weinige christenen in Libië hun geloof verborgen moeten houden. “Ik dacht dat ik zoiets nooit mee zou maken. Maar God is goed en machtig”, reageert John.

Samy heeft in de woestijn tijdelijk een veilige plek gevonden. Maar er zijn zoveel Libiërs voor wie het niet veilig is. De toekomst is onzeker en de grote vraag is hoeveel slachtoffers de oorlog gaat eisen. We vragen u het land in gebed aan God op te dragen en de kleine groep Libische christenen in dit land niet te vergeten.

“Bid dat er niet alleen politieke vrijheid komt, maar ook godsdienstvrijheid. Blijf alstublieft voor ons bidden”, is de oproep van John en ook van Samy. Bidt u dit gebed met hen mee?

Bid dat de kleine christelijke gemeenschap in Libië blijft vertrouwen op God nu het land zo verscheurd wordt.

Bid dat Gaddafi inziet wat hij zijn eigen land aandoet met deze strijd en bid dat het geweld stopt.