Afghanistan: Excessief geweld om het verbranden van een koran

Een voorganger in Amerika verbrandde een Koran als protest op christenvervolging in Afghanistan . Dit nieuws leidde tot zo’n grote woede-uitbarsting in Afghanistan dat daarbij doden vielen. Een door de Taliban opgehitste menigte viel een VN-post aan en vermoordde zeven medewerkers. Ook is een post van de NAVO aangevallen.

Hoewel het geweld tegen Amerika en het Westen is gericht, zijn de christenen in Afghanistan nu nog meer op hun hoede. In Afghanistan wonen enkele duizenden geheime gelovigen. Sommigen durfden de laatste tijd zelfs in kleine groepjes samen te komen. Sinds de geweldsuitbarsting zijn ze echter weer voorzichtiger.

Afghanistan staat op de derde plek van de Ranglijst Christenvervolging. Afghaanse christenen moeten hun geloof voor de buitenwereld, inclusief hun eigen familie, geheim houden. Hun familie en moslimgroeperingen als de Taliban zijn de grootste bedreigingen voor christenen. Als een christen in Afghanistan wordt opgepakt dan is kans groot dat hij de doodstraf krijgt.

Bid dat het geweld in Afghanistan stopt.

Bid dat God de geheime gelovigen in Afghanistan beschermt en in staat stelt om elkaar weer te ontmoeten.

Bid om bezonnenheid bij vooraanstaande kerkleiders in het Westen om op gepaste manier te reageren op de christenvervolging in Afghanistan.