Angst in de Moslimwereld tijdens Pasen

Nu het paasfeest voor de deur staat, kan het geweld tegen christenen flink toenemen. Omdat Pasen een christelijk feest is, kunnen extremisten de kans grijpen om aanslagen te plegen. In Nigeria valt Pasen vlak na de presidentsverkiezingen. Dat de christelijke presidentskandidaat Goodluck Jonathan is verkozen tot president maakt veel extremistische moslims woedend. Vooral in het noorden van Nigeria, dat voornamelijk islamitisch is, woedden enorme protesten tegen de uitslag. Ruim 15.000 mensen raakten ontheemd.

Ook in Pakistan is het voor de christenen merkbaar dat het Pasen wordt. Goede Vrijdag is voor hen een spannende dag. Veel kerkdiensten vallen samen met het vrijdagmiddaggebed in moskeeën. De angst heerst dat imams een grote menigte oproepen om christenen aan te vallen. In sommige dorpen hebben christenen zich al klaar gemaakt om te vluchten.

Met Pasen zitten veel kerken voller dan anders, ook met christenen die normaal gesproken niet naar de kerk gaan. Maar of dat deze paasdagen gaat gebeuren is een grote vraag. De angst voor herhaling van aanslagen is groot, met name in Egypte en Irak waar eind vorig jaar ook kerken werden aangevallen. Dit weerhoudt veel gelovigen ervan om naar de kerk te gaan.

Bid dat christenen in Irak en Egypte op een goede en vreedzame manier het paasfeest kunnen vieren.

Bid voor de christenen in Pakistan die Goede Vrijdag samen willen komen. Bid dat het paasfeest in vrede en rust verloopt.

Bid voor de ontheemde christenen in Nigeria. Dit jaar vieren zij Pasen weg van hun eigen huis.