Oezbeekse overheid treedt steeds harder op

De overheid van Oezbekistan treedt de laatste tijd steeds harder op tegen het bezitten en verspreiden van religieus materiaal. De Oezbeekse geheime dienst en andere officials deden twee keer een inval bij een geregistreerde kerk in de hoofdstad Tashkent. Daarbij werden meer dan 50.000 christelijke boeken, een grote hoeveelheid apparatuur en een som geld in beslag genomen. De kerkleiders en de koster kregen hoge boetes opgelegd van vijftig tot honderd keer het maandelijkse minimumloon. Overheidsofficials weigerden om een verklaring af te leggen voor deze acties. Een gemeentelid zegt: “De autoriteiten hebben het liefst kleine kerken, die zich rustig houden en weinig godsdienstige activiteiten hebben.” Lees meer (Engels)

Bid dat de christenen in Oezbekistan in rust en vrede hun geloof kunnen belijden.

Bid dat ze er ondanks het optreden van de overheid niet voor terugschrikken om het evangelie door te geven.