Afghanistan: Shoib Assadulah vrijgelaten uit dodencel

Opnieuw een dankpunt uit Afghanistan. De 23-jarige christen Shoib Assadullah is vrijgelaten. Hij zat vast in een Afghaanse dodencel nadat hij in oktober opgepakt werd door de autoriteiten. De reden voor zijn gevangenneming? Shoib gaf een andere christen een Nieuwe Testament.

Inmiddels is Shoib uit Afghanistan gevlucht. Waar hij zich op dit moment precies bevindt, is onbekend. De zaak van Shoib kwam internationaal in het nieuws, net als de zaak tegen een andere Afghaanse christen Saïd Musa. Hij werd in februari vrijgelaten. Waarschijnlijk is Shoib door de internationale druk op Afghanistan nu ook vrijgekomen.

Dank God voor de vrijlating van Shoib. Bid dat hij tot rust komt en verwerkt wat hij heeft meegemaakt.

Bid om bescherming, moed en kracht voor Shoib. Bid ook om wijsheid wanneer hij terug kan naar Afghanistan om daar de Kerk te dienen.

Bid ook voor de andere christenen in Afghanistan. Door het geweld van moslims tegen VN-medewerkers begin april zijn ze nog voorzichtiger geworden om samen te komen.