Druk op Oezbeekse voorgangers

De Oezbeekse voorganger Salavat is de afgelopen tijd bedreigd door de lokale politie ‘dat hem iets zou kunnen overkomen’. Tegelijkertijd hebben lokale autoriteiten een lastercampagne op touw gezet waarbij het gezin van Salavat in een kwaad daglicht wordt gesteld. Als gevolg hiervan worden de kinderen van Salavat bespot en bedreigd op school. Desondanks geeft Salavat zijn werk niet op. Klik hier voor een korte video over deze voorganger.

De Oezbeekse voorganger Dmitry Shestakov herstelt langzaam van de gevolgen van bijna vier jaar gevangenschap. In januari 2011 kwam hij vrij. Shestakov moet zich een jaar lang drie keer in de maand bij de politie melden en staat dus nog steeds onder toezicht. Hij vroeg ons vorige week om te blijven bidden voor hem en zijn gezin en voor de weg die God voor hem voorbereidt.