Christenen gearresteerd in Eritrea

In Eritrea zijn de afgelopen tijd zeker negentig christenen opgepakt. In een dorp dichtbij de hoofdstad Asmara werden in mei 64 christenen opgepakt. Tot nu toe zijn zes van hen weer vrijgelaten. Vorige maand werden 26 studenten van een technische school gearresteerd. Zij zitten op dit moment allemaal nog vast.

Er wordt gevreesd dat de christenen naar de beruchte Mitire gevangenis zijn gebracht. Dat is een afgelegen militaire gevangenis in het noorden van Eritrea. Volgens een organisatie die zich inzet voor godsdienstvrijheid in het land, zijn in deze gevangenis martelingen en wreedheden aan de orde van de dag.

Sinds 2002 erkent de Eritrese overheid nog slechts vier geloofsrichtingen: de islam, de Eritrees-orthodoxe, de lutherse en de rooms-katholieke kerk. De overheid volgt een stelselmatig beleid om niet-geregistreerde kerken uit te roeien. Naar schatting zitten 3.000 Eritrese christenen gevangen om hun geloof, veelal onder erbarmelijke omstandigheden. Sommigen van hen worden vastgehouden in metalen zeecontainers en ondergrondse cellen, om hen te dwingen hun geloof af te zweren. Toch ontkent de regering van president Isaias Afewerki stelselmatig dat er sprake is van geloofsvervolging in Eritrea.

Bid om de vrijlating van deze negentig christenen en van alle Eritreƫrs die om hun geloof gevangen zitten.

Bid dat er meer godsdienstvrijheid komt in Eritrea.