Saoedi-Arabië: Vasantha en Yohan zijn vrij

Een groot dankpunt! Twee Indiase mannen die in Saoedi-Arabië gevangen zaten, zijn vrijgelaten. In maart van dit jaar vroegen we ook al gebed voor hen. Yohan (31) en Vasantha (28), werden ruim zes maanden geleden gearresteerd tijdens een inval na een gebedssamenkomst. De twee mannen kwamen samen met andere buitenlandse christenen toen de religieuze politie binnenviel.

Yohan en Vasantha werden verhoord en ernstig mishandeld. De tijd in de gevangenis was voor beide mannen een traumatische ervaring. Niet alleen omdat zij opgesloten zaten met criminelen en moslimextremisten, maar ook omdat ze met ruim 700 gevangenen in een te kleine ruimte werden geplaatst. Hierdoor moesten ze om de beurt slapen, waardoor er voor de andere gevangenen amper ruimte over bleef om te staan. Ook werden ze met stokken op de onderkant van hun voeten geslagen.

Het religieuze Hof van Riyad legde hen 45 dagen gevangenisstraf op, omdat de beide mannen moslims zouden hebben bekeerd tot het christendom. Het bleef alleen niet bij de 45 dagen. Zonder enige uitleg werd de straf verlengd. Uiteindelijk werd Vasantha na 160 dagen vrijgelaten. Op 12 juli is Yohan na 203 dagen gevangenschap vrijgekomen. Beide mannen zijn inmiddels terug in India.

Dank God voor de vrijlating van Yohan en Vasantha! Het is een groot wonder dat beide mannen vrijgelaten werden en konden terugkeren naar hun familie in India.

Bid voor het geestelijk en lichamelijk herstel van Yohan en Vasantha. Wat zij hebben meegemaakt was enorm zwaar.

In de gevangenis merkten Yohan en Vasantha dat God dichtbij hen was. Ze werden bemoedigd en gesterkt. Bid dat hun getuigenis zijn uitwerking heeft op de andere gevangenen.