Libië: Christenen bidden eensgezind voor de toekomst van de Kerk

Nu de onrust en het tumult in Libië weer oplaait, zijn de ogen van de wereld gericht op generaal Khaddafi. De christenen in de Libische hoofdstad Tripoli reageren heel anders op de onrust. Een deel van de christelijke gemeenschap komt elke dag samen om te bidden. Rond het middaguur verenigen zij zich en bidden ze voor hun land en de toekomst van de Kerk.

Sinds het begin van de revolutie is de Kerk in Libië flink in aantal afgenomen. Vooral veel buitenlandse christenen zijn het land uit gegaan. “Afgelopen woensdag vertelde een groep christenen uit Tripoli mij dat ze in orde waren. Ook de kerk was nog intact ondanks de gevechten in de hoofdstad”, vertelt een Open Doors-medewerker. “De christenen, vaak van Afrikaanse afkomst, gaan voor hun eigen veiligheid niet naar buiten. Voor hen is het te gevaarlijk, maar naar omstandigheden gaat het goed met ze.”

De grote vraag die onbeantwoord in de lucht hangt, is hoe het zal gaan met de Kerk wanneer de situatie verandert. Het is zeker dat de nieuwe regering islamitisch zal zijn. De vraag die overblijft is hoe strikt zij zijn en hoeveel vrijheid de Libische christenen krijgen. “Ik hoop en bid dat de inheemse christenen manieren vinden om op een veilige manier met elkaar in contact te blijven zodat de Kerk dieper kan wortelen in de samenleving.”

Bid voor de christenen in Tripoli. In de stad is het onrustig en er wordt veel gevochten. Bid dat hun gebeden tot zegen zijn voor het land en de Kerk in Libië.

Dank God dat er nog steeds christenen in Libië zijn en dat het naar omstandigheden goed met hen gaat.

Bid voor de toekomst van Libië en de Kerk. Bid dat onder een nieuwe regering meer ruimte komt voor christenen om hun geloof uit te dragen.