24 Christenen vermoord in Nigeria

De afgelopen twee weken zijn er in het midden van Nigeria 24 christenen vermoord door extremistische moslims. De aanvallen begonnen op 11 augustus in het dorp Rasta Foron en eindigden op 21 augustus in Kwi, Loton en Jwols. Overlevenden zeggen dat de extremisten werden geholpen door het leger. Vorige week werd er ook een aanslag gepleegd op het VN-gebouw in de hoofdstad Abuja, hier kwam zeker achttien mensen om.

Christenen in Nigeria hebben al langer te lijden onder het geweld van extremistische moslims. De afgelopen jaren werden er de deelstaat Plateau al duizenden christenen omgebracht. Deze deelstaat ligt op het snijvlak van het overwegend islamitische noorden en het christelijke zuiden van Nigeria.

Bid voor de christenen in Nigeria.

Bid voor de nabestaanden van degenen die zijn omgekomen.

Bid dat Nigeriaanse christenen niet met geweld reageren, maar dat het tot vrede komt tussen moslims en christenen.