Pakistan: Aslam Masih sterft in gevangenschap

In een ziekenhuis in de Pakistaanse stad Lahore is de 30-jarige christen Aslam Masih overleden. Aslam zat gevangen in de gevangenis in Lahore. Twee jaar geleden werd hij opgepakt op verdenking van godslastering. De laatste maanden van zijn leven was hij vaak ziek en werd hij behandeld in het ziekenhuis.

Tijdens zijn gevangenschap kreeg Aslam niet één keer bezoek van zijn familie. Wel kreeg Aslam hulp van medewerkers van de christelijke mensenrechtenorganisatie CLAAS. In de zomer bezochten zij hem en brachten hem voedsel. Ook heeft één van de medewerkers ervoor gezorgd dat Aslam in het ziekenhuis behandeld kon worden.

Aslam is niet de enige christen die gevangen zat op verdenking van godslastering. Zo zit Asia Bibi in de gevangenis omdat zij de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Asia werd in 2009 gearresteerd en zit gevangen in een dodencel. Het is nog onbekend of Asia daadwerkelijk de doodstraf krijgt of dat ze nog jaren in de gevangenis moet zitten. Zelfs als ze vrij komt is de kans dat ze wordt gedood door extremistische moslims zeer groot.

Bid voor de familie en vrienden van Aslam. Bid dat God hen troost en kracht geeft om het verdriet te verwerken.

Bid voor Asia Bibi die gevangen zit. Bid om bescherming in de gevangenis en troost voor haar man en kinderen.

Bid voor de christelijke gemeenschap die voortdurend in angst en spanning leeft omdat christenen onder valse beschuldigingen kunnen worden gearresteerd.