Iran: Farshid zit sinds Kerst gevangen

Rond de kerstdagen van 2010 werd een grote groep Iraanse christenen gearresteerd. Onder hen bevond zich ook Farshid Fathi. Farshid werd na zijn arrestatie overgebracht naar de beruchte Evin-gevangenis. Hier werd hij alleen in een cel gezet. Waar de meeste christenen na korte tijd werden vrijgelaten, is Farshid nog altijd opgesloten.

Farshid heeft het erg zwaar in de gevangenis. Niet alleen mist hij zijn vrouw en kinderen, ook wordt hij door de autoriteiten zeer grof behandeld. Zo werd hem in maart verteld dat hij vrijgelaten zou worden. Hij haalde zijn eigen kleren op en liep naar de gevangenispoort. Toen de deur open ging en de vrijheid lonkte, stopte de bewaker hem en nam Farshid mee terug naar zijn cel.

Farshid was voor zijn arrestatie aangesloten bij een huiskerk. Volgens een medegevangene die onlangs vrijkwam, wordt Farshid vastgehouden om hem tot voorbeeld te stellen voor andere christenen. Zijn gevangenschap moet andere christenen afschrikken om zich aan te sluiten bij een huiskerk. “De autoriteiten in Iran zijn erg bang voor huiskerken”, vertelde een andere christen. Huiskerken zijn voor de overheid oncontroleerbaar en daarom een grote bedreiging.

Bid om kracht en moed voor Farshid nu hij nog steeds gevangen zit.

Bid om bescherming en troost voor de familie en vrienden van Farshid. Zij leven in een onzekere tijd; het is niet duidelijk of en wanneer Farshid vrij zal komen.

Wilt u bidden voor de christenen die zijn aangesloten bij huiskerken? Bid dat zij niet worden afgeschrikt door de berichten van Farshid en andere gevangen christenen.