Bid voor christenen in Libië

Na de dood van Kadhafi is Libië gisteren officieel bevrijd verklaard. De wederopbouw van het land kan beginnen. Voor het kleine aantal christenen in het islamitische land betekent dit een tijd van onzekerheid. Onder het bewind van Kadhafi werden christenen erg beperkt in hun vrijheid en in de gaten gehouden. Het is de vraag wat de ‘bevrijding’ van Libië zal betekenen voor de positie van christenen.

Mustafa Abdel Jalil, het hoofd van de Nationale Overgangsraad van Libië, zei in een toespraak dat de sharia (het islamitische recht), de basis zal vormen voor de wederopbouw van het land (lees meer). Dat zou de positie van christenen in het land nog meer onder druk zetten.

Bid voor de toekomst van Libië.

Bid dat er vrijheid komt voor alle inwoners.

Bid dat christenen in vrijheid kunnen geloven en dat ze het Evangelie zullen delen met moslims.