Nigeria: gruwelijk bloedbad treft Nigeriaanse christenen

Nigeriaanse christenen in de stad Damaturu werden opgeschrikt toen 4 november meer dan 200 moslimextremisten hun wijk aanvielen. Daarbij kwamen zeker 130 christenen om het leven. De extremistische moslimbeweging Boko Haram sloot eerst de toegangswegen naar de stad af. Niemand kon erin of eruit. Een deel van de bende overviel de plaatselijke bank, terwijl een andere groep dienstdoende agenten doodschoot. Ook werd een legerkamp in Damaturu gebombardeerd.

Daarna trokken de strijders van Boko Haram, vergezeld door een aantal lokale moslims, naar de christelijke wijk in de stad. Elke christen die werd aangehouden door de extremisten en niet de islamitische geloofsbelijdenis kon opzeggen, werd vermoord.  Ook verwoeste Boko Haram tien kerkgebouwen door deze plat te bombarderen.

De angst onder de christenen uit Damaturu is groot. Kerkleiders weten niet goed welke gemeenteleden er gedood zijn en wie er gevlucht is. De mortuaria liggen overvol. Veel christenen vluchtten uit angst voor nog meer geweld. De zondag na de aanval bezochten maar 214 van de 700 gemeenteleden een dienst van de ‘Levende Hoop-gemeente’. “Ons kerkgebouw is verwoest en de schade is enorm”, vertelt de voorganger van deze gemeente.

Bid voor de familieleden van de vermoorde christenen die aangeslagen en verdrietig zijn. Bid om bescherming en troost.

Bid voor alle kerkleiders die veel gemeenteleden hebben verloren. Sommigen zijn gedood, anderen zijn gevlucht naar veiligere gebieden.

Bid om vrede in het noorden van Nigeria. Juist in het overwegend islamitische noorden zijn christenen hun leven niet zeker.