Egypte: Cruciale dagen voor Egyptische christenen

“De komende dagen zijn cruciaal voor Egypte. We bidden en hopen voor een betere toekomst voor christenen in Egypte”, vertelt een kerkleider uit Caïro. U heeft ongetwijfeld meegekregen dat de situatie in het land in de afgelopen dagen erg spannend en gevaarlijk is geworden. Toen een grote groep christenen vorige week een gebedswandeling hield, werden zij door moslimextremisten bekogeld met stenen en glas. Met het oog op de nieuw te vormen grondwet en de presidentsverkiezingen, is heel Egypte in rep en roer.

Zaterdag liep een demonstratie ook al volledig uit de hand toen 200 demonstranten wilden overnachten op het Tahrirplein in Caïro. De politie en het leger zetten grof geweld in om de demonstranten van het plein te krijgen. Deze actie wekte de woede op van veel Egyptenaren die massaal naar het plein trokken om te protesteren. De politie schoot in het wilde weg veel mensen neer en werd er traangas ingezet om de menigte uit elkaar te jagen. Er vielen vele gewonden.

Een kerk vlakbij het plein zette haar deuren open voor de vele Egyptenaren die gewond raakten bij de aanvallen van het leger en de politie. 


Bid voor de christenen die gewond raakten tijdens de demonstratie afgelopen weekend. Bid dat zij herstellen van hun verwondingen.

Bid voor de christenen die hun kerk nu openstellen en gewonden opvangen. Bid dat zij door hun daden iets uitstralen van de liefde van de Here Jezus.

Bid voor de gespannen situatie in Egypte met het oog op de komende verkiezingen. Bid dat er een goede regering wordt gekozen die omziet naar de christenen.