Vietnam: Onmacht en angst na een bloedige aanval op huiskerk

Een boze inwoner uit de Vietnamese stad Lai Tao had genoeg van de christenen in zijn omgeving. Er kwamen namelijk veel mensen tot geloof in Jezus Christus. Met zijn zoon en een opgetrommelde bende boze inwoners viel Khoan op een zondag een kleine huiskerk aan. De leiders en verschillende gemeenteleden van deze huiskerk raakten hierbij zwaar gewond. Voorganger Danh Chau werd met de dood bedreigd voordat hij bewusteloos geslagen werd.

Het is een groot wonder dat er geen dodelijke slachtoffers vielen. De gewonde christenen zijn opgenomen in een ziekenhuis in Hanoi, maar het was niet eenvoudig artsen te vinden die hen wilden behandelen. In Vietnam is het erg moeilijk om een arts bereid te vinden om hulp te verlenen na religieus geweld.

Het gevoel van onmacht onder de gemeenteleden is groot. Volgens bronnen waren er zelfs politieagenten in burger bij de aanval aanwezig, maar doet de politie niets om de bende op te pakken. “De lokale politie en autoriteiten weigeren om de aanvallers te vervolgen voor hun daden en om christenen te beschermen”, vertelde Nguyen Cong Thanh na een bezoek aan de gewonden. Cong Thanh is leider van verschillende huiskerken in Vietnam.

Bid voor de gewonden die zijn opgenomen in een ziekenhuis in Hanoi. Bid dat zij goed genezen van hun verwondingen; zowel lichamelijk als mentaal.

Bid voor de gemeente die nu moet omgaan met een flinke tegenslag. Bid om troost, maar ook om moed en geduld.

Bid dat de politie de bende toch oppakt en dat er recht wordt gesproken in deze situatie.