Nigeria: Geweld overschaduwt kerstfeest Nigeria

Deze week vragen we opnieuw uw gebed voor Nigeria. Het is een gewelddadige Kerst geweest. Bij aanvallen in Abuja, Jos en Gadaka vielen militante moslims op Eerste Kerstdag kerken aan en waren er explosies. Bij de aanslagen zijn tientallen mensen gedood.

Niet veel later ging het mis in de steden Damaturu en Potiskum. Daar werden winkels van christelijke eigenaren in brand gestoken en werd het huis van een christelijke leider aangevallen. Na het geweld sloegen tienduizenden mensen op de vlucht.

Vorige week meldden we dat in Nigeria in 2011 zeker 300 christenen zijn gedood om hun geloof. Daarmee is Nigeria het land met de meeste christelijke martelaren in 2011. De teller is helaas nog niet gestopt. Wilt u in gebed naast de christenen in Nigeria staan?

Wilt u bidden voor de christenen die getroffen zijn door het geweld? Bid om troost en kracht voor hen die de aanvallen zagen gebeuren en dierbaren hebben verloren. Bid ook voor hen die op de vlucht geslagen zijn.

Bid om volharding en moed van de Nigeriaanse Kerk die wederom een zware klap te verwerken heeft. Bid om eenheid onder de christenen om de verwoeste kerken weer op te bouwen en Gods liefde te laten zien.

Bid voor een verandering in Nigeria, waar de Kerk al jaren wordt geteisterd door geweld. Bid om een ingrijpen in het werk van Boko Haram.