Ethiopië: Barack wordt voortdurend met de dood bedreigd

Ooit viel hij christenen lastig en onderwees hij de islamitische leer. Nu is Barack Hussein Kedir uit Ethiopië zelf op de vlucht om zijn geloof in Christus. Na meerdere doodsbedreigingen vluchtte Barack met zijn vrouw en twee kinderen naar Kenia, maar ook daar voelt hij zich niet veilig. “Moslims hebben geprobeerd me te doden, zelfs hier in Kenia.”

Barack kwam begin jaren ’90 tot geloof in Christus toen hij ernstig ziek was. Na zijn bekering werd Barack zelf vervolgd. Zijn familie wilde niets van zijn geloof weten en zijn vader schoot hem zelfs in zijn been om zijn daad.

Barack ontvluchtte Ethiopië eerder al in 2003 en leefde jarenlang in Kenia. Hij keerde in 2009 terug om daar drie nieuwe kerken te ondersteunen. Opnieuw werd Barack ontdekt door moslimextremisten. In 2010 werd hij ontvoerd, bedreigd met een pistool en vergiftigd. Hij overleefde, maar na nieuwe doodsbedreigingen per sms heeft Barack nu opnieuw het land verlaten.

Wilt u bidden voor bescherming van Barack en zijn gezin?

Bid dat het werk wordt voortgezet dat Barack in Ethiopië is begonnen. Bid dat de gemeenten die hij ondersteunde, blijven samenkomen.

Bid ook voor andere moslimbekeerlingen in Ethiopië. Zij kunnen vaak niet aan hun familie vertellen dat ze christen zijn geworden, uit angst om verstoten te worden.