Malediven: brief van een geheime gelovige

Deze week vragen wij uw gebed voor de Malediven. Na een staatsgreep vorige week werd president Nasheed gedwongen af te treden. Vice-president Mohamed Waheed Hassan volgde hem op. Christenen hadden het onder de regering van Nasheed erg zwaar. De verwachting is dat dit na de machtswisseling niet beter wordt. Een christen uit de Malediven schreef in het geheim een brief om aandacht te vragen voor de situatie van christenen in zijn land.

“Beste medechristenen,

Ik wil u graag laten weten wat er leeft in het hart van de christenen op de Malediven. De eilandengroep is mooi. Maar ondanks al haar natuurlijke schoonheid is het hart van de Malediven duister omdat het land Jezus Christus niet kent. Ik vraag jullie dan ook om te bidden voor de gelovigen op de eilanden. De Kerk op de Malediven is zwak en gewond.

De weinige christenen die er zijn, wonen verspreid over de eilanden. Ze kunnen hun geloof alleen in het diepste geheim belijden omdat ze bang zijn dat ze hun familie, vrienden, geld en bezit verliezen als de autoriteiten erachter komen dat ze volgelingen zijn van Jezus Christus. Het is daarom onmogelijk om samen te komen om het Woord van God met elkaar te delen.

Jaren geleden hebben zendelingen wel geprobeerd het Evangelie te vertellen. Maar het was voor hen erg risicovol om dit werk te doen en velen van hen zijn het land uitgezet. Pogingen om de Bijbel te vertalen liepen op niets uit. De gedeeltes van de Bijbel die al waren vertaald, zijn verdwenen. Vandaag de dag zijn er slechts delen van het Nieuwe Testament vertaald. De Bijbel zegt dat wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, de anderen meelijden. Ik hoop dat dit u aanspoort om aan ons te denken en voorbede voor ons te doen.”

Bid om bescherming voor christenen op de Malediven. Dat God hen kracht geeft om vol te houden in de situatie waarin ze verkeren.

Bid dat de vertaling van de Bijbel door gaat zodat de christenen ook zelf uit het Woord van God kunnen lezen.

Wilt u ook bidden voor de situatie van de christenen nu er een machtswisseling heeft plaatsgevonden. Bid dat het voor hen niet zwaarder wordt, maar dat ook op de Malediven de grenzen opengaan voor het Evangelie van God.