Bid voor het leven van Youcef Nadarkhani!

Wij roepen u dringend op om te bidden voor de Iraanse voorganger Youcef Nadarkhani. Er zijn ernstige zorgen dat hij ieder moment ter dood gebracht kan worden.

Youcef zit sinds oktober 2009 gevangen en werd in 2010 ter dood veroordeeld voor ‘afvalligheid van de islam’, omdat hij van geboorte moslim zou zijn geweest. De zaak moest echter overgedaan worden en er is nog geen definitieve uitspraak gedaan.

De Britse christelijke organisatie CSW berichtte dinsdag echter dat de executie van Youcef nabij kan zijn en maakt zich ernstige zorgen. Via Youcefs advocaat wordt geprobeerd te achterhalen of de autoriteiten inderdaad hebben besloten om Nadarkhani op korte termijn op te hangen. In Iran is het niet ongewoon dat een gevangene zonder aankondiging wordt geëxecuteerd en dat dat pas later bekend wordt.

Youcef Nadarkhani zit al een tijd in de dodencel. Al meerdere keren is hij onder druk gezet om zich te bekeren tot de islam. Dat zou zijn vrijheid betekenen. Tot nu toe heeft Youcef consequent geweigerd dit te doen.

Lees meer op de site van het RD.

Bid voor Youcef Nadarkhani! Bid dat de executie niet wordt uitgevoerd. Bid om kracht voor Youcef, zijn vrouw en zijn kinderen. Dank God voor de moed die Youcef heeft door Jezus Christus niet te willen verloochenen.