Iran: Voorganger Yousef Nadarkhani vreest voor zijn leven

Deze week ontvangt u het gebedsnieuws een dag eerder omdat er dringend gebed nodig is voor de ter dood veroordeelde pastor Yousef Nadarkhani. Uit Iran komen steeds meer berichten dat deze doodstraf elk moment kan worden uitgevoerd, zonder dat de overheid dat vooraf bekendmaakt.

Yousef is in 2009 opgepakt. Hij was opgevallen omdat hij protesteerde tegen het islamitisch onderwijs aan zijn kinderen. Nu wordt hij ervan beschuldigd dat hij de islam heeft verlaten om christen te worden. Daar staat in Iran de doodstraf op. Yousef heeft altijd volgehouden dat hij nooit moslim is geweest.

De pastor zit vast onder zware omstandigheden. Zijn toekomst is erg onzeker: Ayatollah Khameini zou een beslissing nemen over de veroordeling, maar dat oordeel lijkt regelmatig te worden uitgesteld. Wel wordt Yousef gedwongen om islamitische boeken te lezen waarin de Bijbel in diskrediet wordt gebracht. Ook staat hij onder grote druk om Jezus Christus de rug toe te keren.

Wilt u bidden om vrijspraak voor Yousef Nadarkhani? Bid dat hij standvastig kan zijn en zijn geloof in de Here Jezus niet verloochent.

Bid ook voor kracht en troost voor zijn vrouw Fatema en zijn twee zoontjes Daniël (9) en Joël (7).