Update voorganger Youcef

Vorige week vroegen we u om te bidden voor Youcef Nadarkhani, die dreigde op korte termijn geëxecuteerd te worden. Er is internationaal (opnieuw) veel aandacht voor deze zaak geweest. Ook op diplomatiek niveau wordt Iran onder druk gezet om Nadarkhani niet terecht te stellen. Er is nog geen officiële bevestiging van het doodvonnis. De Iraanse autoriteiten hullen zich in een volledig stilzwijgen. Dat zei een vertrouwenspersoon van de familie Nadarkhani tegen SGP-Europarlementariër Bas Belder. “En dat is opvallend,” zegt hij, “omdat Iran altijd onmiddellijk berichten over de uitvoering van de doodstraf tegen Nadarkhani ontkende. Nu heerst er echter aan officiële Iraanse zijde complete radiostilte. Waarschijnlijk voelen zij zich in hun plannen van een stille, geheime executie gedwarsboomd.”

Veel christenen in Iran hebben het erg moeilijk. Regelmatig zijn er berichten over arrestaties van christenen en gedwongen kerksluitingen. Met name de ongeregistreerde huiskerken, waar ex-moslims zich bij aansluiten, staan onder grote druk.

Blijft u alstublieft bidden om vrijspraak voor Youcef Nadarkhani.

Bid ook voor andere christenen die gevangen zitten om hun geloof.