Bangladesh: bid voor Golam

Kleermaker Golam Sarwar uit Bangladesh groeide op in een islamitische familie. Maar zijn leven veranderde nadat hij een busongeluk kreeg. Golam liep hierbij een hersenbeschadiging op. Hij bezocht verschillende dokters in de hoop dat zij hem konden te genezen. Niemand kon hem helpen, totdat hij een christelijke dokter ontmoette.Deze man vertelde Golam over Jezus Christus. Golam kwam tot geloof en werd genezen.

In eerste instantie liet Golam tegenover zijn familie niets los over zijn bekering. “Maar al snel zagen de imam en verschillende dorpsbewoners dat ik was veranderd”, vertelt Golam. “Ze vermoedden dat ik christen was geworden en legden daarom een grote druk op mijn familie. Ze vertelden hen dat ze mijn familie uit het dorp zouden verbannen als ik christen bleef. Mijn broers waren woedend toen ze dit hoorden. Ze sloegen me in elkaar en dreigden mij te vermoorden als ik niet terugkeerde naar de islam.”

Toen Golam door zijn omgeving werd verzocht bij een zogenaamde ‘verzoeningsbijeenkomst’ aanwezig te zijn, ging hij daar in eerste instantie op in. “Ik bad tot God om bescherming toen ik naar die bijeenkomst op weg was”, zegt Golam. “Ik wist dat christenen tijdens deze bijeenkomsten werden mishandeld of vermoord. Toen ik naar binnen ging, werd ik vastgepakt door een man. ‘Ze willen je doden’, fluisterde hij mij toe. Vervolgens hielp hij mij ontsnappen.”

Inmiddels is Golam ondergedoken. Hij heeft één keer geprobeerd om terug te gaan naar zijn gezin, maar opnieuw werd hij door zijn broers bedreigd. Sindsdien bezoekt Golam zijn vrouw en kinderen in het geheim. Daarnaast volgt Golam met hulp van Open Doors een theologische training.

Bid om bescherming voor Golam als hij zijn vrouw en kinderen in het geheim bezoekt. Golam hoopt dat ook zij tot geloof komen.

Golam mist zijn vrouw en kinderen heel erg. Bid dat God hem troost en dat Golam zich niet eenzaam voelt.

Wilt u ook bidden dat Golam met succes de theologische training afrondt?