China wil in tien jaar alle huisgemeentes uitroeien

De organisatie China Aid waarschuwt dat China is begonnen aan een campagne om binnen tien jaar alle huisgemeentes uit te roeien. Uit een geheim document van de Chinese overheid blijkt dat dit in drie fases wordt aangepakt.

De eerste fase, van januari tot juni 2012, is bedoeld om de huisgemeentes in kaart te brengen en dossiers aan te leggen van iedere gemeente. In de tweede fase, de komende drie jaar, worden deze kerken ‘opgeschoond’. Daarna, in de derde fase, moeten binnen tien jaar de huiskerken ‘compleet van de kaart geveegd zijn’.

Volgens China Aid is deze strenge aanpak terug te voeren op december 2010, toen de Communistische Partij begon met ‘Operatie Afschrikking’. Overheidsambtenaren kregen de opdracht om christenen die ongeregistreerde huiskerken bezoeken, te ‘begeleiden’ naar de door de overheid gecontroleerde ‘Drie Zelfkerken’. Tegelijk moesten ze grotere huiskerken, zoals de Shouwang-gemeente in Beijing, dwingen om op te splitsen in kleinere groepen. De Shouwang-gemeente komt als meer dan een jaar samen in de openlucht. Iedere week worden er gemeenteleden opgepakt. Lees meer over de Shouwang-gemeente op de website van SDOK

Bid om bescherming voor de huisgemeentes in China.

Bid dat ze doorgaan met het verspreiden van het Evangelie, en niet bezwijken onder de druk van vervolging.