Oezbekistan: Boete en rechtszaak voor kerkleider Lena (64)

Kerkleider Lena uit Oezbekistan zit met haar 64 jaar niet stil. Ze is leider van een aantal huisgemeenten en geeft trainingen. In september vroegen we ook gebed voor haar. De politie houdt Lena streng in de gaten, maar dat houdt haar niet tegen om haar werk te doen. Om arrestaties te voorkomen, verdwijnt Lena regelmatig een paar dagen uit het dorp en duikt ze onder. Pas geleden is Lena toch opgepakt en is haar huis doorzocht. Daarbij zijn christelijke dvd’s gevonden.

Lena was een paar weken geleden een aantal dagen ondergedoken bij familieleden. Maar op een avond stond onverwacht de politie op de stoep. Lena was op dat moment alleen thuis met een vrouwelijk familielid en twee jonge kinderen. Als ze de deur niet opendeden, zou de politie die intrappen.

In huis lagen christelijke materialen van haar familieleden. Maar om de andere vrouw en de jonge kinderen te beschermen stapte Lena op de politie af en zei dat het haar spullen waren. Lena werd urenlang ondervraagd en ook in haar eigen huis werd huiszoeking gedaan.

Voor de drie dvd’s met christelijke materialen die in haar eigen huis zijn gevonden heeft Lena een boete opgelegd gekregen van vijf maandsalarissen. Voor de christelijke materialen bij haar familie moet Lena nog voor de rechter verschijnen. Die rechtszaak volgt binnenkort.

Bid om bescherming en wijsheid voor Lena. Bid dat ze onder alle omstandigheden merkt dat God dicht bij haar is en dat ze op Hem blijft vertrouwen.

Bid voor de veiligheid van de huiskerken. Bid dat Lena onder druk geen informatie prijsgeeft die anderen in gevaar kan brengen.

In september vroegen we ook uw gebed voor Lena. Ze zei toen: “Elke arrestatie biedt mij een mogelijkheid om te getuigen”. Bid dat Lena ook nu van het Evangelie kan getuigen.