Iraanse pastor krijgt 6 jaar celstraf opgelegd

De Iraanse pastor Farshid Fathi Malayeri heeft een celstraf van 6 jaar gekregen. Malayeri zit sinds december 2010 in gevangenschap. Meerdere malen werd zijn rechtszaak uitgesteld.

Malayeri werd gearresteerd tijdens invallen in huiskerken door de autoriteiten op 26 december 2010. Met zijn arrestatie werden ook veel andere christenen en kerkleden gearresteerd. Velen van hen zijn later op borgtocht vrijgelaten tegen extreem hoge bedragen. Malayeri bleef in de gevangenis. Meer dan 100 dagen werd hij vastgehouden in eenzame opsluiting. Hij werd ondervraagd door de Iraanse inlichtingendiensten over zijn kerkelijke activiteiten en contacten in het buitenland.

Er worden vraagtekens gezet bij het proces van pastor Malayeri. Volgens Elam Ministries heeft onder andere de advocaat van Malayeri geen volledige toegang gehad tot zijn cliƫnt tot een paar dagen voor de zitting. Malayeri zou worden vrijgelaten als een forse borgsom van zou worden betaald. Toen het geld door de familie bij elkaar was gebracht, weigerde de overheid om Malayeri vrij te laten.

Pastor Malayeri heeft twee kinderen.

Bid voor Farshid Fathi Malayeri dat het goed mag gaan met zijn gezondheid, er sprake zal zijn van een eerlijk proces en de voorganger vrijgelaten mag worden.

Bid dat hij en zijn gezin stand zullen houden en kracht mogen ontvangen.