Kirgizië: Zwaar mishandelde Almas geeft geloof niet op

Het is hartje winter als de ouders van Almas uit Kirgizië erachter komen dat hun dochter christen is geworden. Voor hen is het ondenkbaar dat iemand de islam verlaat. Ze doen er dan ook alles aan om hun dochter op andere gedachten te brengen. Ze slaan Almas tot ze er bewusteloos bij neervalt, sluiten hun dochter dagenlang op in een steenkoude kamer, trekken haar de haren uit en duwen haar tegen een hete kachel waardoor Almas brandwonden oploopt in haar gezicht. Ook verbranden ze Almas’ christelijke boeken.

Ondanks de kwellingen die Almas moet ondergaan, weigert ze haar geloof op te geven. Haar ouders maken het haar echter steeds moeilijker. Ze dwingen Almas van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te werken in een naaiatelier. Daardoor is het voor Almas niet langer mogelijk contact te onderhouden met andere christenen en horen medewerkers van Open Doors ook niets meer van haar. Daarom vragen we in het bijzonder deze week gebed voor haar.

Ook andere christenen in Kirgizië worden onder druk gezet hun geloof in Christus op te geven. In een dorp in het noordoosten van Kirgizië proberen moslims christenen uit hun dorp te verjagen. Uit angst voor aanvallen zijn de zondagse diensten afgelast en komen gelovigen ’s nachts in het geheim bij elkaar. In het zuiden van Kirgizië is een huis in brand gestoken waar op dat moment een christelijke samenkomst werd gehouden. Ook worden christenen met de dood bedreigd en gedwongen terug te keren tot de islam.

Dank dat Almas haar geloof niet opgeeft. Bid ook dat ze haar vertrouwen op God blijft stellen en dat ze duidelijk merkt dat Hij voor haar zorgt. Bid ook dat Almas weer in contact komt met andere christenen.

Bid voor de christenen die worden lastiggevallen of bedreigd om hun geloof. Bid om wijsheid en vertrouwen voor hen. Wilt u ook bidden om een verandering in de harten van de vervolgers?

Bid voor Kirgiezen die rondlopen met vragen over het christelijk geloof. Bid dat zij het Evangelie leren begrijpen en aanvaarden.