Irak: Kinderen blijven opgewekt na bomaanslagen

Een bus met kinderen van een Anglicaanse Kerk in Bagdad is onderweg om kinderen thuis te brengen als er
dichtbij plotseling een bom afgaat. De bus raakt beschadigd, maar de reis kan worden voortgezet. Als reactie op de explosie zetten de kinderen in de bus het ‘Onze Vader’ in. Ze zijn nog niet halverwege het lied als er een tweede, zwaardere bom afgaat. De kracht van die explosie is zo groot dat alle ramen van de bus het begeven.

Het is niet duidelijk of de aanslag was gericht op de bus, maar de impact is groot. “Als je kijkt naar de staat van de bus is het een groot wonder dat er niemand is omgekomen of zwaar gewond is geraakt”, zegt de pastor van de kerk. Wat opviel was de bijzondere reactie van de kinderen. “Die bleven me, ondanks hun verwondingen, steeds enthousiast vertellen dat het zo goed is afgelopen omdat ze hadden gebeden en God met hen was geweest.”

Ondanks de opgewekte reacties van de kinderen, hebben bij de ouders van de kinderen veel tranen gevloeid.
Veel kinderen en begeleiders die meereden in de bus hebben naast de genezing van hun wonden ook hulp nodig
bij het verwerken van het zoveelste trauma. In Bagdad blijft het ondertussen onverminderd gevaarlijk voor christenen.

Dank dat God de kinderen heeft beschermd tijdens de explosies en dat er niemand is omgekomen of zwaar gewond is geraakt.

Bid voor lichamelijk en geestelijk herstel van de kinderen en de begeleiders die in de bus zaten. Naast wonden door de explosie hebben zij een trauma opgelopen.

Bid ook voor de algemene situatie in de stad. Bid dat de rust en veiligheid zullen terugkeren.