11-jarig meisje beschuldigd van blasfemie

We vragen uw gebed voor het 11-jarige Pakistaanse meisje Rimsha, dat gearresteerd is op beschuldiging van het verbranden van een koran. Daarop staat in Pakistan een levenslange gevangenisstraf.

Rimsha werd gearresteerd toen een groep woedende moslims dreigde haar te lynchen. Alle christenen uit haar dorp sloegen op de vlucht toen moslims door het dorp marcheerden en bedreigingen riepen naar de christenen.

De blasfemiewet wordt vaak misbruikt in conflicten tussen moslims en christenen, zoals bij Asia Bibi. Het zou echter voor het eerst zijn dat deze wet wordt gebruikt om een minderjarige aan te klagen. Rimsha is niet alleen minderjarig, ook heeft ze het syndroom van Down.

Afgelopen dinsdag werd in het radio-programma Dit is de Dag aandacht besteed aan deze zaak.
Beluister het item.

Bid voor Rimsha en haar familie.

Bid ook voor alle christenen in Pakistan, die vaak in angst leven.