Vietnam: Pastor Vinh (24) in elkaar geslagen

Vinh, een jonge voorganger van een snelgroeiende gemeente, is onderweg naar huis na net een pastorale training te hebben afgerond. “Als ik thuiskom, wil ik eerst de gemeente bezoeken”, vertelt Vinh zijn mentor. Die waarschuwt hem dat hij er rekening mee moet houden dat de groei van de gemeente voor problemen kan zorgen.

Bij thuiskomst bezoekt Vinh een aantal gelovigen die nog maar net tot bekering zijn gekomen. Onderweg terug naar huis wordt hij aangevallen door een groep criminelen. “Kniel! Je moet knielen!”, schreeuwt een van de aanvallers die met een loden pijp voor hem staat, maar Vinh knielt niet. De man haalt uit. Vinh krijgt rake klappen tegen zijn knieën, maar blijft overeind. Kokend van woede haalt de man nog een keer uit. Nu tegen Vinhs kaak. Hij valt op de grond en zijn aanvallers slaan op de vlucht.

Later in het ziekenhuis wordt geconstateerd dat Vinhs kaak op vier plekken gebroken is. Wekenlang kan hij alleen voedsel binnenkrijgen via een rietje. Inmiddels gaat het beter met Vinh. Hij is herstellende en treft voorbereidingen om terug te gaan naar zijn kerk om zijn werk weer op te pakken.

Bid dat Vinh lichamelijk en geestelijk volledig zal herstellen, zodat hij zijn werk in de kerk weer kan oppakken.

Bid dat de snelgroeiende gemeente ondanks de aanval niet bang of geïntimideerd zal zijn, maar met moed en kracht doorgaat.

Bid ook voor bescherming van andere Vietnamese pastors die net als Vinh het gevaar lopen om mishandeld te worden.